header image

Limburgs bedrijf mag zijn product voorstellen op Europees Congres in Praag.

Persbericht juni 2021 

COTEC vertegenwoordigt 32 Europese ergotherapieverenigingen en meer dan 195.000 ergotherapeuten.  

Deze organisatie bestaat dit jaar 35 jaar en viert dit met een groot internationaal congres. 
Tussen de sessies van tal van professoren, dokters en zorgverleners krijgt ook OT-Pro samen met PXL hier een plaats. 

OT-Pro is een softwarepakket voor ergotherapeuten en kent zijn ontstaan in de academische wereld. Hogeschool PXL ontwikkelde de tool om studenten optimaal te volgen tijdens hun praktijkstages. Op basis van de ingevoerde parameters werd hiermee een output gegenereerd rond de therapie en interventies bij de betrokken patiënten. 

Deze didactische tool bleek tevens een uitstekend instrument om professionele ergotherapeuten bij te staan in de begeleiding naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid van hun patiënten. Zo ontstond de samenwerking met het softwarebedrijf Q-Top. 

Q-Top kon dan weer rekenen op hun jarenlange ervaring in de software voor kinesisten. Met hun softwarepakket KineQuick is marktleider in België. 

Een klein jaar geleden werd Ingrid Eyckmans aangesteld als directeur van OT-Pro en toen ging alles in een stroomversnelling, aldus Etienne Custermans, zaakvoerder Q-Top. 

De tool helpt bij het klinisch redeneren van een ergotherapeut en dit op basis van diverse meetinstrumenten, testen en de ICF-Coresets, opgesteld door het WHO. Dit is uniek en draagt bij aan de professionalisering van het beroep. Vandaar de interesse vanuit het buitenland. Zowel Duitsland, als Nederland, als Frankrijk is het ontstaan van OT-Pro niet ontgaan, en ook daar zijn de eerste stappen tot samenwerken gezet.

Dat COTEC ons de kans geeft om ons product voor te stellen bevestigt dat er ook in het buitenland nood is  aan digitalisering in de ergotherapie en samen met PXL grijpen we deze kans met veel plezier aan, aldus Ingrid Eyckmans, director OT-Pro en Joris Vandebosch, opleidingshoofd Ergotherapie, Hogeschool PXL. 

Wil jij meevolgen vanop de eerste rij?

Je kan de uiteenzetting van Prof. Annemie Spooren (PXL Hogeschool), Mevr. Iris Vaanheel (PXL Hogeschool) en Mevr. Ingrid Eyckmans (Director OT-Pro) online volgen op woensdag 15 september 2021 van 13:05 tot 13:50 in Virtual Room 4.

Voor meer informatie surf naar www.cotec-enothe2021.com